Rejoyce Xpress

Zo moeder zo dochter…

De Indische Maureen (45) is gehuwd en heeft twee kinderen. Als kind werd van haar verwacht dat ze haar ouders en grootouders altijd gehoorzaamde. Gebeurde dit niet, dan volgden lijfstraffen, vooral van haar moeder. Ook werd ze door haar gekleineerd. Het lijkt erop dat Maureen dit gedrag heeft overgenomen. Bekijk hieronder de video of lees verder onder de opnames.

Maureen is nu zelf moeder van twee pubers en moet zich regelmatig beheersen wanneer vooral haar dochter niet gehoorzaamt. Ze voelt dat dit patroon diep zit. Om dit te doorbreken wil ze graag hierover in gesprek met haar moeder. Maar deze zegt dat ze haar kinderen liefdevol en respectvol heeft opgevoed. Maureen voelt zich door haar moeder niet gezien, gehoord en erkend. Ze is daarom gestopt met hun wekelijkse koffieafspraken met Indische hapjes.

Familiepatronen herhalen zich

Maureen besluit een innerlijke boosheidreis naar haar moeder te maken met Rejoyce Xpress. Op de heenreis schrijft Maureen op haar werkblad dat ze boos is op haar moeder omdat deze ontkent dat ze haar dochter vroeger sloeg en kleineerde wanneer ze niet luisterde. En dat Maureen nu een hekel aan zichzelf krijgt omdat ze steeds vaker hetzelfde gedrag vertoont bij haar eigen dochter. Het lukt haar maar niet om dit patroon te doorbreken. Ze voelt zich hierdoor onbegrepen, eenzaam en machteloos. Het liefst wil ze dat haar moeder haar vroegere gedrag eerlijk zou toegeven.

De ontmoeting met haar moeder

Aangekomen op het station van bestemming, ontmoet Maureen haar virtuele moeder in diens stationsrestauratie. Deze zal haar dochter zwijgend aanhoren zonder enige interruptie. Maureen leest meerdere keren het blad hardop voor, aanvankelijk met trillende stem en de nodige tranen. Totdat ze het gevoel heeft zich goed te hebben geuit. Doordat de ontkennende woorden van haar moeder ditmaal uitblijven en zij haar dochter zelfs liefdevol toeknikt, voelt Maureen zich opgelucht.

Gehoord, gezien en erkend worden

Ze neemt afscheid van haar moeder en bedankt haar dat ze er voor haar was. Later zullen ze elkaar opnieuw ontmoeten tijdens de vergevingsreis. Maureen reist hierna weer terug naar haar thuisstation. Onderweg vult ze haar werkblad verder in en schrijft ze dat ze zich eindelijk door haar moeder serieus genomen voelt. Ze kan hierdoor haar frustratie voor een belangrijk deel achter zich laten.

De bevrijding van acceptatie

Om deze transformatie krachtiger te maken, maakt Maureen een aanvullende reis vanaf Station Vergeving. Hierbij ontmoet ze haar moeder opnieuw. Maureen vertelt haar dat ze graag had gewild dat haar moeder eerlijk zou toegeven dat ze haar als kind sloeg en kleineerde. Maar dat ze nu accepteert dat dit niet gebeurt. Hierdoor kan Maureen haar verwachting naar haar moeder toe loslaten en zichzelf vergeven dat ze zo lang heeft vastgehouden aan haar boosheid.

Maureens actieplan

Op de terugreis belooft Maureen zichzelf te werken aan drie dingen: 1) aan haar relatie met haar moeder, 2) aan haar relatie met haar eigen kinderen en 3) aan haar persoonlijke groei. Om dit concreet te maken besluit ze de volgende stappen te nemen: 1) de volgende week weer bij haar moeder op de koffie te gaan, 2) extra tijd vrij te maken voor haar kinderen wanneer ze uit school komen en 3) een boek te vinden over traumaoverdracht vanuit de voorouderlijn.

Je toekomst herschrijven

Wanneer Maureen zich verplaatst in haar toekomst waarbij haar intenties zijn uitgekomen, voelt ze zich voldaan en vervuld. Ze schrijft nieuwe overtuigingen op die haar gaan helpen deze intenties te laten slagen. Tot slot noteert ze welke beloning ze zichzelf geeft voor het maken van deze helende reis. Want als je jezelf beloont, zal het Universum je meer dingen geven die het waard zijn om beloond te worden. Opgelucht en blij arriveert Maureen weer op haar thuisstation.

Wat kan jij nu doen?

Voor mijn boek en e-book ‘Indische roots’ kijk hier

Voor zelfhulp op Indische thema’s kijk hier.

Voor coaching op voorouderlijk leed kijk hier.

2 gedachten over “Zo moeder zo dochter…”

Reacties zijn gesloten.

×

 

Hoi!

Klik op mijn naam en stel je vraag via WhatsApp. Ik reageer overdag meestal binnen enkele uren.

× Kan ik je helpen?